Ugrás a tartalomra

Együttműködési lehetőségek

Mint ahogy az Önkormányzatnak, az ÉMÁSZ Hálózati Kft-nek is fontos a települések folyamatos fejlesztése. Az ÉMÁSZ Hálózati Kft. a közös célhoz az üzembiztonság növelésével, a lakossági és üzleti fogyasztók, mind magasabb szintű ellátásával járul hozzá.
Az ÉMÁSZ Hálózati Kft. több milliárd forint értékben saját forrásából folyamatosan újítja, javítja hálózatát, ezzel is biztosítva a megfelelő szolgáltatási színvonalat.

Településfejlesztésre az Önkormányzatok által elnyerhető források több formában is rendelkezésre állnak. Amennyiben forrásainkat összehangoltan és együttműködésben használjuk fel, a lakossági és üzleti igények (mind az energiaellátás, mind a település-fejlesztés, vagy akár az épített környezett megjelenését tekintve) még teljesebben kielégíthetőek. Az ÉMÁSZ Hálózati Kft. ebben kínál partnerséget az Önkormányzatoknak azzal a céllal, hogy a települések minél élhetőbbek legyenek, a régiók pedig minél jobban fejlődhessenek, munkahelyeket teremthessenek.

Az Önkormányzat részéről érkező hálózati eszközök átalakításával és/vagy áthelyeztetésével járó megkeresések (közműkiváltások) kezelése számunkra kiemelten fontos, melyre külön eljárásrend alapján történik a megvalósítás koordinálása. 

Amiben mi az Önkormányzat rendelkezésére tudunk állni:
  • segítség a beruházások előkészítésében
  • rugalmas, egyedi igényeknek megfelelő szerződéses konstrukciók
  • személyre szabott, közvetlen ügyintézés
  • amennyiben a finanszírozási szabályok korlátozzák a beruházás során létrejött eszközökkel történő rendelkezést (pl. elidegenítési tilalom), annak kezelése
  • közös finanszírozási lehetőségek keresése
Fontos információ:

Amennyiben az Önkormányzatnak hálózatot érintő fejlesztési elképzelései (különösen az állami támogatással vagy EU-s forrásból megvalósuló fejlesztések) vannak (akár az elkövetkezendő 2-3 évben is), feltétlenül javasoljuk, hogy még a tervezés fázisában vegye fel a kapcsolatot az ÉMÁSZ Hálózati Kft-vel, hogy a beruházásokat a hatályos pénzügyi és számviteli szabályoknak megfelelően tudjuk összehangolni és lebonyolítani. Kérjük azt is vegyék figyelembe, hogy a hálózatlétesítés átfutási ideje az engedélyezési eljárások lefolytatása miatt a szerződéskötéstől számítva hozzávetőlegesen egy év.